Lula co po świecie hula
RSS
sobota, 14 lutego 2009

Lasagne z nadzieniem szpinakowo-czosnokowo-serowym. Makaron lasagniowy robiłam własnoręcznie (nie miałam jak udać się do sklepu i trzeba było jakoś sobie radzić :D ), zaś szpinak odkryłam niedawno i stałam się jego absolutną fanką!

1

Dopisek - przepisek:

makaron robiony na oko - ok. 3 szkl mąki do tego 2 jajka, trochę ciepłej wody, wszystko zagnieść, rozwałkować pociąć na większe kawałki, podgotować kilka minut na półtwardo

farsz - rozmrozić szpinak, poddusić na maśle z 2-3 ząbkami czosnku, dodac 2 łyżki śmietany

Jak szpinak wystygł dodałam do niego kostkę sera białego śmietankowego (250 g). Potem układałam warstwami makaron z farszem. Na samą górę wylałam beszamel, na to żółty ser i do piekarnika, na jakies 30-40 min w 180 st. Smacznego!! Jakby komuś nie chciało się robić zapraszam do mnie, bo mam zamiar wkrótce powtórzyć :-))

niedziela, 01 lutego 2009
Digi zima

Czas przeprosić się z digi scrapowaniem i wrócić do tego przyjemnego zajęcia :)

zima